Samen in Corona-tijd

SAMEN DELEN, SAMEN LEVEN (OOK IN CORONATIJD)
Eenzaamheid vergrijzing roept deze Corona virus in Nederland. Bewoners en vooral ouderen zijn getroffen. In tal van plaatsen organiseren zorginstellingen voor ontspannende leefmomenten voor geïsoleerde woongroepen en bewoners. Dit alles op vrijwillige basis.
MoniCare Zorg heeft haar antwoord gevonden met deze uitdaging. Het vergt veel organisatievermogen om met weinig menselijke kracht het telkens mogelijk te maken voor deze mensen. Zij worden al zwaar getroffen met vereenzaming. In Pannerden worden AOW’ers en woongroepen door MoniCare Zorg al velen weken getrakteerd met muzikale vormen om ze uit de ongewilde levenssleur te doen halen. Op zaterdag 30 mei was het programma als volgt voor de bewoners van “De Pannerd” en Claudius Civilis straat – Pastoor Brugmanstraat.
De zangers Meriam Bruggink Westervoort en Willem Jansen (Spijk) met aan de knoppen Mark van der Logt uit (Westervoort).Onder een stralende hemel met veel enthousiaste bewoners die veelal een daverend applaus ten gehore brachten na hun optreden. Dit is nu al de 6e keer, “och….wat is dit ook weer mooi” vertellen mevrouw Huting en Mevrouw Leenders Franken. De familie Peters geven dit als een geschenk voor de mensen boven bij Liemerije, kijk zij zijn zo blij dat ze samen dansen op de muziek uit het Hart. Het repertoire van Meriam en Willem is zeer uitgebreid o.a. Nederlands - Engels en Duitstalig muziek. Bekende nummers van vroeger en nu, duetten, schlager, pop, rock, country, reggae en levensliederen. Willem Jansen is een gezellige zanger uit het Gelderse dorp Spijk. Meriam Bruggink een vrolijke zangeres uit de achterhoek.
Donderdagmiddag 4 juni aanstaande, is er weer een ontspannend moment voor alle bewoners die dan kunnen genieten van Robert Pouwels; een streekzanger uit Lobith.

Tekst foto’s Frans Willemsen

a1

c1

d1

f1

h1

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.