Dorpsraad: Eerste BuurtWhatsApp melding in Pannerden.

De eerste melding binnen de BuurtWhatsApp Pannerden (BWA) is een feit.
Dinsdagochtend 16 augustus reed er een auto met verdachte personen op de Elzenhof. De inzittenden liepen ook door de wijk rond te neuzen.
De politie heeft inmiddels de gegevens van de auto en opsporing is ingezet.
De melding verspreidde zich razendsnel onder de deelnemers van de BWA, waardoor het nut van dit initiatief zichzelf bewijst!

Toch gingen er deze eerste keer een paar kleine dingetjes mis. Dat heeft uiteraard te maken met ‘het onbekende’, de aanloopfoutjes van dit nieuwe project.

Om een volgende keer de melding nóg beter te laten verlopen zetten we hieronder nog even een paar zaken op een rijtje:

  • Een melding moet in ieder geval de straat waarin het zich afspeelt bevatten.
  • Groepbeheerders moeten, indien er een melding van een andere wijk binnenkomt, direct de melding binnen hun wijk doorsturen. Niet op de andere groepbeheerder van je wijk gaan wachten of die hem doorstuurt.
  • Uitsluitend reageren op een bericht als je relevante informatie hebt. Niet antwoorden met “bedankt”, “goed zo”, of een duimpje omhoog.
  • Bij een melding zoals dinsdag 16 augustus j.l. is het volledig toegestaan om 112 te bellen. Onbekenden die rondneuzen om ergens binnen te komen is voldoende reden voor een 112-melding. Bij twijfel: Gewoon 112 bellen. Als de meldkamer bepaalt dat de melding NIET terecht is, dan heeft dat verder geen gevolgen voor de melder.

Voor de eerdere uitleg en regels over dit project verwijzen we naar http://www.pannerden.info/dorpsraad-pannerden/926-dorpsraad-buurtwhatsapp-pannerden-van-start

Wij danken alle deelnemers voor hun medewerking aan deze eerste melding en laten we allemaal onze ogen en oren open houden!

Projectteam BWA Pannerden.

Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.