Brief over vernielingen

Aan de inwoners van Pannerden.

Het afgelopen kermisfeest was een geweldig feest, maar helaas ook een feest met een keerzijde.

Deze keerzijde is besproken met onze schutters en er is toen besloten om een brief voor de kermis van 2012 door Pannerden te sturen. Wat is er zoal gebeurd tijdens de afgelopen kermis;
Er zijn tal van vernielingen aangericht, o.a. lampen van een kermisattractie stukgeslagen, bierglazen door de ruiten van de kerk, tuinen en verkeersborden moesten het ontgelden. Ook het afsteken van vuurwerk, overdag en nachts, werd als zeer storend ervaren, o.a. door mensen met kleine kinderen, oudere mensen, maar ook de paarden die we gebruiken voor onze koetsen zijn hier erg van geschrokken.

Tijdens de ledenvergadering met onze schutters is hier over gepraat, en zowel de leden als het bestuur willen dit een halt toeroepen. In de loop van het jaar is er door het bestuur ook met de mensen van de plaatselijke horeca en de besturen van carnavalsvereniging " 't Land van Waoter & Wiend" en Jongerensoos "De Duim", gesproken. Ook zij lopen tegen deze zaken aan, en willen dit een halt toe roepen, vandaar dat zij deze brief mede hebben ondertekend.

Wij roepen daarom alle inwoners van Pannerden op om mensen die deze vernielingen plegen, en geen respect hebben voor andermans spullen, hierop aan te spreken. Tevens het verzoek om dit te melden bij de senaat of mede ondertekenaars. Indien het leden van ons schuttersgilde of onze carnavalsvereniging zijn, hebben we met elkaar afgesproken dat we kunnen overgaan tot een schorsing en of royement. Ook een toegangsverbod voor ons schuttersgebouw en voor beide horecagelegenheden vermeld onderaan de brief behoort tot de mogelijkheden. Indien noodzakelijk zal er ook aangifte worden gedaan bij de politie.

Wij als senaat, café de Dijk, café de Oude Waal, Carnavalsvereniging en Jongerensoos roepen iedereen op om de sociale controle weer op een hoger niveau te krijgen. Wij gaan er vanuit dat dit in Pannerden zeker moet lukken en genoemde sancties achterwege kunnen blijven.

Schuttersgilde Claudius Civilis

Cafe de Dijk

CV 't Land van Waoter & Wiend

Cafe de Oude Waal

Jongerensoos De Duim

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.