Muskathlon Kenia (verslag en foto's)

Ik ben al weer een aantal weken terug van de reis naar Kenia, maar doe jullie graag nog een kort reisverslag:

De eerste paar dagen waren we in Nairobi en overnachtten we in het Windsor Golf Resort.

De (Belgische) eigenaar van dit complex sprak het sponsorproject zeer aan en heeft een minimale prijs gerekend, minder als je zou betalen bij een gemiddeld Keniaans hotel.

hotel 

2

3

Zondag 31 mei hebben we een projectlocatie bezocht in Mathari. Een sloppenwijk in Nairobi waar ca.400.000 mensen wonen in hachelijke omstandigheden. Vanuit de projectlocatie hebben we, onder begeleiding van bewaking, in kleine groepen huisbezoeken gedaan bij gezinnen waarvan de kinderen deelnemen aan het sponsorproject.

4

5

6  7

Maandag 1 juni zijn we verder gereisd naar een projectlocatie in Narok. Waar we hartelijk ontvangen werden met zang en dans. Hier hebben we een kleine community bezocht en o.a. gevoetbald met de jongens en een partijtje volleybal met de meiden.

8

9

10

11

12

 

Dinsdag 2 juni hebben we ons eigen sponsorkindje mogen ontmoeten op projectlocatie Masai Mara. Een aantal van ons hadden echter vanuit deze projectlocatie een huisbezoek bij hun sponsorkind.

Dit heb ik ook mee mogen maken en heb, na ca. een half uur lopen, onze Anna en haar familie mogen ontmoeten. Zoals velen, had echter Anna nog nooit een ‘Zwungu’ (blanke) gezien en dook weg achter de rok van haar moeder.

13

 Bij deze familie werd ik vervolgens door oma ingewijd en mocht ik als aandenken een boom planten.

14

15

16

Woensdag 3 juni hebben we vanuit dezelfde projectlocatie Masai Mara voor de kinderen een sport- en spellendag georganiseerd. Totaal waren er uit de regio ca. 600 kinderen, die een fantastisch dag beleefd hebben.

17

 Op de volgende foto de groep kinderen die ik op sleeptouw mocht nemen en ook onze Anna was erbij, samen met oma.

18

19

 Donderdag 4 juni was een rustdag in voorbereiding op de marathon de volgende dag.

De start en finish van de marathon was ook op de projectlocatie Masai Mara.

Op ongeveer een half uur rijden overnachtten wij in het Masai Mara Resort, in een soort van tenten.

Vanaf deze plek hadden we prachtig uitzicht over de Serengeti en waar ’s nachts de zebra’s om je hut liepen. 

20

21

22

Vrijdag 5 juni Muskathlonday! Tot mijn spijt heb ik zelf geen foto’s gemaakt. Die week hebben we nl. wat korte trainingen gedaan en toen werd ik mij bewust van de omstandigheden L en had ik nog maar een doel voor ogen; zorgen dat ik de marathon uitloop. Dus geen camera mee ….

Om een indruk te krijgen heb ik nog wel een kort filmpje toegevoegd. De start was ’s morgens om 06.00 uur en het had ’s nachts (weer) geregend, maar de hadden die dag prachtig weer.

Het filmpje is gemaakt met behulp van een drone.

23

 Zaterdag 7 juni een Safari door de Serengeti en vervolgens direct door naar Nairobi.

Wat een prachtig land en wat ontzettend veel dieren! De foto’s spreken voor zich.

24

25

30

34

Alle indrukken van de sloppenwijk en de armoede op het platteland, maar ook de prachtige natuur, maakten de beleving als bijna onwerkelijk, alsof je je in een film begeeft. Het maar zijn een paar plaatjes die ik met jullie deel, maar ook de meer dan 900 foto’s die heb gemaakt, geven niet weer hoe ik het in Kenia heb beleefd, geproefd en geroken. Het was goed om daar te zijn en de mensen te ontmoeten. Om met name de kinderen te bevestigen, dat ze er mogen zijn, dat ze uniek zijn en er wel degelijk toe doen! Ze vinden het prachtig dat de ‘Zwungu’ komen om zich daar in het zweet te rennen, om hen te bemoedigen en om letterlijk een arm om hen heen te kunnen leggen. Het is hen nog meer waard dan allen maar geld te brengen, het geeft hen hoop en vertrouwen in de toekomst.

Rest mij jullie te bedanken voor de belangstelling en hoop dat je het leuk vond om er iets over te horen en er een paar foto’s van te zien.

Groeten,

Harry Wijnholds.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.