Coop Pannerden en Nova Zorgboerderij starten boodschappendienst

Supermarkt Coop Pannerden en Nova zorgboerderij hebben de handen ineen geslagen en starten met ingang van donderdag 9 april een boodschappendienst voor inwoners van Aerdt en Pannerden. Vanaf deze dag zal er wekelijks op donderdag een busdienst worden gereden te starten in Aerdt en via Pannerden naar de Coop supermarkt in Pannerden.

Waarom een dergelijke busdienst voor inwoners van Aerdt en Pannerden?
Eigenaar Frans van Loon van Coop Pannerden: De vergrijzing van inwoners is al enige jaren in gang gezet. Neem daarnaast het gegeven dat steeds meer senioren vanuit de overheid worden gestimuleerd om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen dan besef je dat een deel van deze senioren op een gegeven moment moeilijk of niet meer in staat zijn om zelfstandig boodschappen te gaan doen. Zij moeten dan een beroep doen op familie, buren, vrienden en/of kennissen. Als ondernemer en vanuit een stuk maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij dat we daarin een belangrijke rol kunnen spelen. Als ondernemer in een kleine gemeenschap zoals Pannerden en Aerdt besef je dat je samen met eigen inwoners ook verantwoordelijk bent voor de leefbaarheid in deze gemeenschappen. Het langer zelfstandig boodschappen kunnen doen in je eigen omgeving is er één van. Een supermarkt is daarnaast een goede sociale ontmoetingsplaats. In Aerdt is al geen detailhandel meer aanwezig. Maar ook voor een dorp als Pannerden is het voortbestaan van de detailhandel in de toekomst van essentieel belang.

Yvonne van Bragt van Nova Zorgboerderij: Wij vinden het belangrijk dat mensen die bij Nova werken zoveel mogelijk participeren in de maatschappij. We zijn betrokken zoals het uitvoeren van onderhoud bij voetbalverenigingen, tuinonderhoud e.d. De werkzaamheden worden uitgevoerd onder begeleiding van begeleiders van Nova. We laten mensen met een beperking participeren en een wezenlijke bijdrage leveren aan de maatschappij. De boodschappendienst is een nieuw project met als doel dat zowel de cliënten als de mensen die worden opgehaald er een meerwaarde aan beleven. Door participeren elkaar verder helpen.

Waar moeten gebruikers van de boodschappenbus rekening mee houden?
Voorwaarde om deel te kunnen nemen aan deze voorziening is dat men inwoner is van Aerdt of Pannerden en niet meer zelfstandig boodschappen kan doen naar de Coop in Pannerden. Rolstoelgebruik is helaas niet mogelijk maar vervoer met een rollator wel. Er is begeleiding vanuit Nova aanwezig voor het in- en uitstappen. Gebruikers moeten dus wel zelfstandig in en uit kunnen stappen met begeleiding.


Wat kost het en wanneer rijdt de bus?
Er wordt een ritbijdrage gevraagd van € 1, -. Dit is voor de heen- en terugreis. U wordt thuis opgehaald en voor de deur van uw woning weer afgezet. De boodschappenbus rijdt iedere donderdagochtend. Vanaf 10.30 uur wordt u opgehaald. Naar verwachting bent u tussen 11.30 en 12.00 uur weer thuis. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers en de route die wordt gevolgd.

Wanneer moeten deelnemers zich aanmelden voor de boodschappenbus?
Deelnemers moeten zich 24 uur van tevoren aanmelden bij de Coop in Pannerden (telefoon 0316-371304). Afmelden kan tot 1 uur van tevoren.

We hopen dat de boodschappenbus een succes gaat worden zeggen Yvonne van Bragt en Frans van Loon. Dit is een duidelijke win-win situatie voor onze inwoners die we uit een sociaal-maatschappelijk isolement kunnen halen, Nova Zorgboerderij met het participeren van cliënten en Coop Pannerden vanuit een stuk maatschappelijk verantwoord ondernemen.
We zullen na enige tijd evalueren hoe deze dienstverlening verloopt en dan bekijken hoe we verder gaan. We gaan er echter vanuit dat we voorzien in een belangrijk sociaal gebeuren voor de oudere inwoners van Aerdt en Pannerden.

OPROEP: Er is uitgebreid aandacht besteed aan de boodschappenbus door verspreiding van een flyer en krantenartikel in een regionaal dagblad. Over het algemeen is bekend dat juist ouderen dergelijke informatie toch missen. Kent u daarom iemand in uw omgeving voor wie de boodschappenbus een uitkomst zou zijn wilt u deze persoon daarover informeren en contact op laten nemen met de Coop in Pannerden?

boodschappenbus 800x600

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.