Beheer van pannerden.info, wat betekent dat precies?

Wat doet een beheerder eigenlijk?

Goeie vraag! Je kunt natuurlijk een bericht het internet inschieten dat wij nieuwe beheerders zoeken, maar dat zegt natuurlijk niets over wat dit nu precies inhoud. Nou… hier een poging van onze kant uit:

Doelstelling pannerden.info

Onze gedachte en uitgangspunt is altijd geweest om Pannerden positief op de kaart te zetten door het aanbieden van een digitaal uithangbord voor/door de bewoners. Met andere woorden, de bewoners kunnen zelf artikelen en activiteiten aanleveren zodat de website actueel en levendig is en blijft. Betrokkenheid en meewerkend aan de leefbaarheid van Pannerden.

Dat doen en bieden wij inmiddels alweer 10 jaar!

joomla logo 

Joomla!

De website is opgebouwd in Joomla! Ook bekend als een contentmanagementsysteem (CMS) en da’s een hele mond vol. Joomla! is een methode waarbij je via de achterkant van een website “live” kunt sleutelen. Je logt thuis vanaf je computer in en werkt dan op een externe omgeving.

Het “smoelwerk” van de website is makkelijk aan te passen, updates zijn eenvoudig te installeren en op het internet is veel te vinden over het werken met Joomla!.

Word icon

Artikelen en foto’s

Ingezonden artikelen worden door ons geplaatst met eventueel een of meerdere foto’s. Het plaatsen van artikelen is op zich vrij eenvoudig. Kun je werken met een teksteditor bijv. Word, wordpad of kladblok, dan lukt het jou ook om teksten op de website te plaatsen.

Maar... wij plaatsen niet zo maar klakkeloos alle artikelen want deze worden door de beheerders eerst op inhoud getoetst. Meer informatie hierover kun je ook lezen in onze Privacy statement.

Het liefst hebben wij dat men de originele foto meestuurt. Dus lekker onbewerkt. Wij passen hem dan aan zodat hij past binnen het geheel en web vriendelijk. Het kunnen werken met een eenvoudig fotobewerkingsprogramma wordt aanbevolen. Zo werken wij zelf met GIMP en met Windows Foto's.

Indien men meerdere foto’s wil indienen dan verdient het de voorkeur dat men deze via WeTransfer (https://wetransfer.com/) met ons deelt.

Communication facebook icon

Communicatie

Primair is mail onze communicatiemiddel. Wij hebben een tweetal mailadressen voor het beheer van communicatie algemeen (info@pannerden.info) en voor communicatie over activiteiten (activiteit@pannerden.info). Dus mails naar ons gestuurd, meestal informatie voor een artikel, worden door de beheerders binnen een week opgepakt en beantwoord.

Dorpsraad Pannerden lift mee op onze domeinnaam en mailomgeving (dorpsraad@pannerden.info) en zij zijn zelf verantwoordelijk voor het beheer van deze mailbox.

Ook hebben wij een facebook account zodat wij nieuw geplaatste artikelen 1 op 1 kunnen delen via Social Media. Zo bereiken wij in een mum van tijd een grote groep belangstellenden.

Donatie PIT

Wij huren ruimte bij een zogenaamde hostingspartij voor het online plaatsen van onze website en voor beheer en opslag van mailberichten. Wij worden door de stichting PIT kosteloos gesteld omdat zij de abonnementskosten van One.Com volledig vergoeden.

Deze jaarlijkse bijdrage krijgen wij aangezien pannerden.info een wezenlijke bijdrage levert aan de leefbaarheid van Pannerden.

Tenslotte

Niets moet en veel mag. Je hebt als beheerder zelf de touwtjes in handen en bepaalt uiteindelijk zelf wat er geplaatst gaat worden. Zo kun je natuurlijk ook zelf artikelen schrijven en plaatsen, een enquête doen, verenigingen actief benaderen, etc.

De huidige webbeheerders ondersteunen je natuurlijk ten volste voor een complete overdracht (en ook indien er daarna nog vragen zijn) zodat jij als nieuwe beheerder met het volste vertrouwen de komende jaren Pannerden blijft voorzien van zijn unieke online activiteiten en nieuwtjes.

coffee icon

Wij leggen een en ander graag aan je uit dus wees welkom en de koffie staat klaar!

info@pannerden.info

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.