Interview Rozemiek: En nu moet het gebeuren!

Al enige tijd gaat het bericht door Pannerden heen; Rozemiek gaat de Alpe d’Huzes lopen. Reden om eens wat meer te weten te komen over dit geweldige initiatief.

Wat is de Alpe d’Huzes en wat ga je precies doen?

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Mijn persoonlijke doel is om deze berg wandelend minstens twee keer te beklimmen (dit zijn 42 bochten). De beklimming van de Alpe d’Huez begint in Le Bourg d’Oisans. De route is bijna 14 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9% . In totaal overbrug je 1061 hoogtemeters. De klim telt 21 genummerde haarspeldbochten. Onderaan de berg ligt bocht 21 en bovenaan bocht 1. In elke bocht staat een bord met de naam van een of twee Touretappewinnaars op de Alpe d'Huez.
De Alpe staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door de berg te beklimmen voel je hoe het is om stuk te gaan, maar toch elke keer weer door te gaan. Opgeven is geen optie. Ook niet in het ophalen van zoveel mogelijk geld voor onderzoek.

Waarom nu de Alpe d'Huez?

Ik heb inmiddels wandelend al heel wat kilometers afgelegd, o.a. diverse malen de Nijmeegse Vierdaagse, de Marbella 4 days walking en diverse andere tochten.
Plezier en een fit lijf waren daarbij mijn grootste drijfveren. Nu is de tijd gekomen om het wandelen op een andere manier in te zetten. Een fijn leven met een fit lijf is wat ik anderen ook gun. Daarom neem ik dit jaar deel aan de Alpe d'HuZes.

Ik loop deze tocht voor mijn lieve man en zijn hele familie die de ziekte kanker helaas niet overleefd hebben. Ook loop ik mee voor vrienden die op dit moment met deze ziekte te maken hebben. Als we met zijn allen onze schouders er onder zetten en zorgen voor voldoende geld voor onderzoek kunnen we ervoor zorgen dat mijn vrienden, uw vrienden, familie en alle mensen om ons heen in de toekomst niet meer hoeven te overlijden aan deze
ziekte en een goede kwaliteit van leven krijgen.

Wanneer gaat dit allemaal gebeuren?

Donderdag 6 juni 2019 is de zogenaamde koersdag, maar het evenement kent een hele koersweek rondom de Alpe d'HuZes. Zo hebben we op elke dag, van zondag 2 juni tot en met vrijdag 7 juni, een programma waarin we kanker met elkaar bespreekbaar maken. Een fantastische week vol saamhorigheid en emotie. Halverwege de week komen er ook nog enkele supporters uit Pannerden om mij aan te moedigen.

Over aanmoedigen gesproken, hoe kunnen mensen je nog meer steunen en aanmoedigen?

Ik doe mee aan Alpe d’HuZes samen met team Duiven, op de website www.opgevenisgeenoptie.nl vindt je meer informatie en kun je een donatie doen.
Zoek daar naar Team Duiven en klik op mijn persoonlijke pagina.

In aanloop naar de Alpe d’HuZes organiseer ik ook nog diverse andere momenten waarop men mij kan steunen. Allereerst tijdens de Dijkencross in Pannerden, de deelnemers hebben bij bureau inschrijvingen de collectebus al zien staan. De organisatie van de Dijkencross heeft mij laten weten dat van alle deelnemers aan de cross op zondag 13 Januari € 1, gedoneerd wordt aan mijn doel. Tevens start op deze dag de verkoop van speciale armbandjes, kom daarom 13 Januari naar de Dijkencross in Pannerden.

 dijkencross

Op 9 Februari organiseert partyband Ien Orde weer een Bierfest in het schuttersgebouw. Ik zal daar deze avond de garderobe gaan verzorgen. De opbrengst hiervan gaat ook weer naar het goede doel van Alpe d’HuZes.

bierfest ienorde

Op zondag 10 Maart organiseer ik de 21 Bochtentocht door Pannerden. Een leuke wandeltocht door Pannerden van slechts een paar kilometer, maar net zoals Alpe d’Huez zelf met 21 bochten. Deelname aan de wandeltocht kost € 2,10 (per keer) en meerdere keren de afstand afleggen is mogelijk.
Ik zou het geweldig vinden als elke bocht geadopteerd zou worden. Dit kan door bedrijven, instellingen, families of vriendengroepen. Heb je hierover vragen, mail dan naar 21bochtentochtpannerden@gmail.com. Tevens zal er bij start/finish van alles te doen zijn.
Houdt (social) media in de gaten voor meer informatie.

21 bochtentocht

Tijdens Koningsdag op 27 April ga ik Hortensia’s verkopen voor Alpe d’HuZes. En binnenkort start er i.s.m. Coop Pannerden ook een lege flessenactie. Zodra er meer informatie is dan zal ik het kenbaar maken via diverse kanalen. Dus houdt social media en Pannerden.info in de gaten.

hortensia

statiegeld coop

Rozemiek, bedankt voor dit interview en ik denk dat we namens heel Pannerden kunnen zeggen dat we het een geweldig initiatief vinden en dat we trots zijn dat iemand uit ons dorp deze uitdaging aangaat. We wensen je dan ook heel veel succes bij alle acties en in Frankrijk.

rozemiek

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.