Baby Hugo Grootoonk ontvangt brandweerkoffertje met preventietips en -producten

brandweer en baby koffer

Veilig slapen: sluit binnendeuren en hang brandmelders in de slaapkamer

Baby Hugo Grootoonk uit Zevenaar ontving op donderdag 11 oktober van burgemeester Ella Schadd-de Boer en Jeroen Beskers van de brandweer Zevenaar een geboortekoffertje vol met brandpreventietips en producten. Het bezoek van burgemeester en brandweer aan moeder Ilona Maertzdorff en vader Casperd Grootoonk maakt onderdeel uit van de brandpreventieweken.

Hugo is geboren op 3 oktober 2018 in Zevenaar en zijn ouders deden sinds de start van de ‘brandpreventieweken’ als eerste aangifte van de geboorte.

In de regio Gelderland-Midden is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen je de binnendeuren moet sluiten, zodat vuur en rook langer in één ruimte blijven en je meer kans hebt om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt uit onderzoek dat veel rookmelders niet werken en op verkeerde plekken hangen. Het is belangrijk dat rookmelders in de vluchtwegen en in de slaapkamers hangen en ook hoorbaar zijn.

Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Ilona Maertzdorff en Casperd Grootoonk kregen tijdens het bezoek het koffertje uitgereikt en uitleg over brandveiligheid in huis.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.