Welkomhuis 't Gelders Eiland

Inleiding
Het Welkomhuis wil een sociaal trefpunt zijn waar activiteiten plaats vinden in een huiselijke en ontspannen sfeer. We zullen onze intrek nemen in dorpshuis De Cirkel in Pannerden. Het Welkomhuis is een initiatief van een aantal inwoners uit de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden. Bezoekers uit de hele (nieuwe) gemeente Zevenaar zijn welkom.

Doel
We willen mensen die door psychische problemen of andere moeilijkheden moeite hebben met het vinden van bezigheden, een plek bieden waar ze een luisterend oor vinden, andere mensen leren kennen, (opnieuw) kunnen ontdekken wat ze willen en wat hun sterke punten zijn.

Wat doen we?
Voor personen die graag meer sociale contacten willen, biedt het Welkomhuis de kans om andere mensen te leren kennen, Er is een tijdschriften- en spellenhoek, er zijn computers aanwezig om vaardigheden te leren. Er worden groepsgesprekken gevoerd, de bezoekers kunnen er een keer per week samen koken. En we gaan samen met de bibliotheek cursussen verzorgen. Talenten stimuleren en geloven in de kracht van mensen staan voorop.
Daarnaast kijken we op individueel niveau met mensen hoe zij zich persoonlijk verder willen ontwikkelen. Met ondersteuning van vrijwilligers kan de bezoeker uitzoeken welke activiteiten het beste bij hem of haar passen. Dat kan iets zijn binnen het Welkomhuis zelf, of in De Cirkel, of ergens anders op het Gelders Eiland (wandelen, fietsen en sporten). Als vrijwilligerswerk tot de mogelijkheden behoort, worden de bezoekers ondersteund met het vinden van werk dat bij hen past. Mensen moeten niets, maar worden wel uitgedaagd om iets te ondernemen. Er is voor een aantal uren een beroepskracht beschikbaar die de doelgroep goed kent en vrijwilligers ondersteunt in hun werk.

Waar en wanneer is het Welkomhuis open?
We zitten in Dorpshuis De Cirkel, Claudius Civilisstraat 2, 6911 AW te Pannerden.

Openingstijden:
Dinsdag en donderdag : 12.30u - 16.30 uur
Woensdag : 09.30u - 12.00 uur.

Startdatum: dinsdag 2 oktober.
In september zullen er enkele workshops gegeven worden op diverse locaties.
Meedoen in het Welkomhuis kost niets en bezoekers hoeven geen WMO-indicatie te hebben. De koffie en koekjes staan klaar! Zoekt u nog vrijwilligerswerk kom ook dan eens binnenlopen. Er is van alles mogelijk.

Hoe kunt u ons bereiken?
Tonnie Gevers Jennifer van Leur
voorzitter projectleider
tel. 0316-330135 06-12110878
acgevers@hetnet.nl jennifervanleur@zorgbelanggelderland.nl

Het Welkomhuis wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van gemeente Zevenaar, het Kansfonds.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.