Heilige Sint Sebastianus Project - 4 mei gedenkteken

monument

Elk jaar wordt er door de orde van de Heilige St.Sebastianus een project ondersteund dat in het dorp van de organiserende vereniging van de Federatieve Schuttersdag loopt. Ook aan Claudius Civilis is de vraag gesteld welk project wel de nodige financiële ondersteuning kan gebruiken. Direct hebben we toen besloten om dit te besteden voor het initiatief dat er is genomen om het monument voor de oorlogsslachtoffers op te knappen.

Al decennia lang worden de slachtoffers herdacht van de 2e wereldoorlog en alle personen die in de periode na de 2e wereldoorlog, ten koste van onze vrijheid waar ook ter wereld, zijn gesneuveld. Er wordt om 19.00 uur begonnen met een herdenkingsviering in de Mar- tinuskerk, hieraan werken koor Pur Sang, Harmonie Wilhelmina, schuttersgilde Claudius Civilis en oorlogsveteranen uit Pannerden mee. Even voor 8 uur stelt iedereen zich op rondom het monument en na de taptoe, de 2 minuten stilte en het Wilhelmus is het tijd voor de kransleggingen door comité 4 Mei en Koningspaar Claudius Civilis. Tevens worden er bloemen gelegd door familie, gemeente en kinderen. Als laatste is er een defilé langs het monument. De medewerking van de jeugd in deze herdenking vinden we erg belang- rijk, want deze herdenking moet ook in de toekomst voortgezet worden.

Kijkende na die toekomst is ook gebleken dat het monument zelf en de omgeving erom- heen een opknapbeurt nodig heeft. Intussen is er contact gezocht met parochie, onder- houdsploeg, specialisten op het gebied van gedenkstenen en een hovenier.
Allen willen hun medewerking verlenen, echter zoals bij zo veel projecten zijn er de nodige financiële middelen nodig om het daadwerkelijk te kunnen realiseren.

We zijn dan ook erg verheugd dat de orde van de Heilige Sint Sebastianus dit jaar haar medewerking wil verlenen. Zij zullen voorafgaande aan de Federatieve Schuttersdag, tijdens de erewijn en gedurende de dag vragen om uw gift. Tevens staat er een offerblok bij het monument waarin u een gift kunt achterlaten.

Mocht u meer willen weten over dit project dan kunt u bellen naar 06-21665118 of mailen naar michielloef@gmail.com

Het streven is dat we bij de 4 Mei herdenking van 2019 dit project afgerond the hebben.

Ook een mooi artikel hierover op de website Schuttersnet!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.