Pannerden.info 5 jaar - Review 2011

pannerden.info 5 jaar goud bewerktOp 1 september 2015 bestaat Pannerden.info 5 jaar. We zijn blij en trots op dit eerste jubileum van onze website. Lees hieronder op welke wijze de website tot stand is gekomen. In de eerste 5 jaren is er al gigantisch veel informatie op onze website geplaatst. Helaas kunnen we deze niet allemaal in de spotlights zetten.

Veel plezier met het "terugblikken" op Pannerden.info.

In de aanloop naar de oprichting werden doelen, doelgroepen en onderwerpen vastgesteld

Doel van het opzetten van de website waren:

 • Een portaal starten voor / door Pannerden.
 • Portaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in Pannerden.
 • Informatiewijzer.
 • Site voor non commercial instellingen zoals o.a. PIT en SWOR.

Doelgroepen waren/zijn:

 • Inwoners van Pannerden
 • Inwoners van Rijnwaarden
 • Toeristen en overig

Onderwerpen waar toen over gedacht werd om op te nemen in de webstie Pannerden.info:

 • Nieuws:
  Nieuws wordt op de site gepubliceerd door doorlinken of het zelf publiceren van lokaal nieuws. Mogelijk zijn ook verslagen van evenementen.
 • Omgeving:
  Foto-album van Pannerden en omgeving zoals oude foto's, hedendaagse foto's, natuurfoto's.
 • Paanders dialect:
  Maandelijkse rubriek waarin het Paanders dialect centraal staat
 • Geschiedenis/historie:
  Geschiedenis van Pannerden (landelijke en historische)
 • Activiteiten en evenementen:
  De meest recente activiteiten of evenementen worden geplaatst op de startpagina. Daarnaast wordt op een eigen pagina een totaaloverzicht van alle activiteiten en evenementen gepubliceerd.
 • Pagina links: Links naar websites uit Pannerden en links naar websites uit Rijnwaarden
 • Interview:
  Maandelijks interview van een lokaal figuur door een vaste interviewer.
 • Prijsvraag:
  Een maandelijkse prijsvraag waarin een kleine prijs gewonnen kan worden
 • Colum:
  Een vrijblijvende colum. Schrijven van een colum kan door diverse personen geschieden.
 • Marktplaats Pannerden: Een prikbord voor het uitstallen en verkopen van spulletjes.
 • Computernieuws:
  Globale simpele info voor computergebruikers.
 • Algemene info:statische pagina met NAW-gegevens van verenigingen, instellingen en bedrijven.

In eerste instantie werd gestart met het oprichten van een webredactie bestaande uit 13 personen. Na verloop van tijd ging deze webredactie ter ziele en werd beheer en uitvoering volledig overgenomen door de huidge webbeheerders Arno Benning, Niek Benning en Frans van Loon.


Review 2011.

Na een voorzichtige start in september 2010 zijn we als webbeheerders begonnen met het verder ontwikkelen en ontplooien van de website. Brainstormen op welke wijze de site beheerd moet worden, de indeling van de website, op welke wijze informatie vergaard kan worden zijn continu aan de orde. Een nieuw onderdeel werd toegevoegd namelijk "De klas van...".

Idee achter dit verhaal was dat inwoners van Pannerden een klassefoto op de website zouden plaatsen. Vervolgens zouden daar dan de namen van leerlingen en leraar of lerares aan gekoppeld worden. Na de start nam geleidelijk aan de aandacht voor deze foto's toe en uiteindelijk werden er diverse klassefoto's online geplaatst en werd er volop gereageerd over de daarbij behorende namen. Dat laatste was niet altijd even gemakkelijk maar uiteindelijk zijn bij de meeste foto's aan de meeste gezichten een naam gegeven. Dat tijden veranderen blijkt vaak uit de haardracht en kleding die in de loop der jaren toch wel veranderde. Het overegrote deel van de klassefoto's dateert tussen 1957 en 1986. Uitzondering is de klassefoto rond 1930-1935 (klik hier).
Staat uw klassefoto er ook tussen? Ga via het menu naar de categorie verleden en kies "De klassefoto van .....". Ontbreekt uw foto dan bent u van harte welkom en kunt u deze aanleveren via info@pannerden.info.

 1957 6eklas 1986 1987 scathe groep8   

 

 

 

 

 

 

allen

Een andere categorie die vanuit de brainstormsessies ontstond was Het Interview. Idee hierachter was dat na het eerste interview (de webbeheerders zelf) telkens het stokje werd

overgedragen naar een volgende kandidaat voor het interview. Één van de eerste geinterviewden waren Marco Arentz en Chantal Wesselkamp (klik hier voor het interview). Het koningspaar van dat jaar. Het artikel werd uiteindelijk 2475 keer bekeken. Dat aantallen niet altijd leiden tot succes blijkt wel uit Het Interview. Na een paar artikelen waarin een aantal Pannerdenaren uitgebreid aan het woord kwamen stopte de reeks. Doordat er geen verdere interviws meer werden gehouden is dit onderdeel inmiddels van de website gehaald.

We hopen dat u alvast genoten heeft van ons overzicht van 2011.

De webbeheerders,

Arno Benning, Niek Benning en Frans van Loon

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.