50 jaar Dameskoor
{besps}2_heden/zonnetje/50_jaar_dameskoor{/besps}

Het Dameskoor bestaat 50 jaar. Daarbij waren er drie jubilarissen te begroeten waaronder een van de grondleggers: organist Harry IJsveld. Ook Thea Bekker en Gradi van Onna werden gehuldigd vanwege hun 25 jarig lidmaatschap.
Een speciale viering werd gehouden in de Heilge Martinuskerk. Deze werd gevolgd door een receptie zodat men de gelegenheid kreeg om eenieder persoonlijk te feliciteren.

De toespraak in de kerk:

Na deze van harte verdiende lofzang voor het hele koor wil ik nu twee dames en de enige heer met name benoemen. Met enige bedoel ik dat het er maar een is.
Zij zijn samen 100 jaar lid van dit koor. De eerste vijftig Thea en Gradi, allebei 25. Alles wat ik net heb benoemd, de belangeloze inzet , plichtsbesef, zangplezier, noem maar op, is op jullie van toepassing met betrekking tot het koor gedurende 25 jaar. Daarnaast is Gradi, dames en heren, mijn steun, toeverlaat en geheugen met name bij alles wat ik vergeet in dienst van de locatieraad. Thea is, mien beste zingende maotje dur de lobbering van Geert nor huus. Dit lotste het niks met het dameskoor te maken mar alles met zingen en schik dus.
Daarom voor jullie allebei de gregoriusmedaille met oorkonde Jullie hebben hem allebei dik verdiend.

En now de aandere vieftig jaor. Daar staat jullie enige “enige” heer garant voor “Harry”. Den “enige”Harry zou ons, de locatieraad, bijna met een probleem opgezadeld hebben. Het probleem namelijk dat er geen kerkelijke onderscheiding meer is te bedinke die hij nog niet heeft ontvangen. Maar, ahaaa, wij, de locatieraad, zijn niet voor een gat gevangen en hebben dat natuurlijk allang voorzien. Wij hebben een paar jaar geleden, mede voor gevallen als hij en voor anderen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet, een zilveren kleinood ontworpen. Het H. Martinus Pannerden waarderingsspeldje. Het is een klein zilveren rondje met opgewerkte balken die staan voor: G-geloofsgemeenschap ,H-Heilige, M-Martinus, P-Pannerden. Het speldje zal worden uitgereikt als blijk van waardering voor bijzondere inzet op het gebied van vrijwilligerswerk voor onze geloofsgemeenschap.

Foto's: Frans Willemsen.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.