Het Allerlaatste startschot van Jan Stronkman

Met een "deelnemer klaar"en een startschot kwam op zondag 12 januari 2014 een einde aan een tijdperk. Het was de allerlaatste keer dat Jan Stronkman de atleten wegschoot.

Jan Stronkman


Dit jaar wordt Jan tachtig jaar en vond het welletjes, hij draagt het stokje over aan een nog door het bestuur te kiezen voorzitter.
Jan is in de gemeenschap Pannerden een graag geziene man die verschillende functies heeft bekleed in de verschillende besturen, zo ook bij de dijkencross waar hij 35 jaar voorzitter is geweest.

De Dijkencross is in 1968 ontstaan uit een weddenschap tussen een voetballer en een scheidsrechter, beiden pochten over hun conditie, en moest maar eens getest worden door te hardlopen van de Deukerdijk naar Aerdt en weer terug. De scheidsrechter won. De Dijkencross is uitgegroeid tot een regionaal bekend hardloop evenement.

Jan nam in 1978 het stokje over van Jan Berends, Jan werd voorzitter toen het startschot nog afgevuurd werd aan de deukerdijk, daarna verkaste de Dijkencross naar café De Dijk aan de kerkstraat waar Wim Reijmer nu onze gastheer is.Samen met nog 5 andere bestuurleden en de 64 vrijwilligers hebben we met Jan vele gezellige uren doorgebracht en dat zullen we zeker missen.


Jan Het gaat je goed

Dijkencross Pannerden.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.