Succesvolle actie Schone Rivieren: 258 zakken zwerfafval opgeruimd

jutters in actie langs de oevers van de rijn

Op zaterdag 13 april 2019 ging de opruimactie Schone Rivieren van start. Ruim honderd jutters gingen op pad om de oevers en de uiterwaarden van de Rijn en het Pannerdensch kanaal schoon te maken. Dit jaar maakt ook de IJssel in de omgeving van Giesbeek onderdeel uit van de actie. Vrijwilligers van veertien verenigingen uit de gemeente Zevenaar staken de handen uit de mouwen. Samen verzamelden zij maar liefst 258 zakken zwerfafval.

Over Schone Rivieren
Schone Rivieren is een landelijke project waarbij vrijwilligers werken aan de voorkomen van plastic soup door het opruimen van zwerfafval in de uiterwaarden. Na de Maas, Waal, Rijn en Lek breidt het netwerk zich nu ook langs de IJssel uit stroomafwaarts uit doordat in de gemeente Zevenaar een stuk IJsseloever van zo’n 11 kilometer opgeruimd wordt in aanvulling op de uiterwaarden langs het Gelders eiland. Schone Rivieren is een initiatief van IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting de Noordzee.

Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.