Gefeliciteerd Evelien, Voorleeskampioen Schoolfinale Read2Me!

Evelien van Hoof van het Liemers College uit Zevenaar heeft dinsdag 18 februari jl. de schoolfinale voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Kunstwerk! Het Musiater. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de provinciale finale.

voorleeswedstrijd totaal 18 2

De acht kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door auteur Khalid Boudou naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, beleving, fragmentkeuze, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Tijdens de pauze kon het publiek genieten van de zangkunsten van drie leerlingen van het Liemers College onder begeleiding van muziekdocenten Peters Loeters en Marius de boer.

Nadat alle kandidaten hun fragment hadden voorgelezen, werd het verlossende woord door jury gegeven. De beslissing was moeilijk vanwege het enorme enthousiasme van de voorlezers. De jury was erg onder de indruk! Evelien las een fragment voor uit het boek “Hoe overleef ik mezelf” van Francien Oomen. De jury vond dat Evelien heel beeldend voorlas, waardoor ze het publiek meenam in haar verhaal. Evelien is één van de deelnemers aan de provinciale finale, die op zaterdag 14 maart a.s. zal plaatsvinden in CODA Apeldoorn. De landelijke finale vindt plaats op 16 mei a.s. in Utrecht.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.