Rosalie van Hal en Reza Vooges winnen kwartfinale voorleeswedstrijd!

Rosalie van Hal van IKC Het Klokhuis en Reza Vooges van OBS Toermalijn hebben de kwartfinale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Duiven en Lobith. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 15 maart de Liemers vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

Rosalie van HalDe 15 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lilian Scholts naar voren gehaald. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.
Door de jury werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtte van Suntenmaartensdijk gesproken.

Rosalie las een fragment voor uit het boek Het land van Raas van Jenny McLachlan. Reza las voor uit het boek Het Orakel van Yoda van Tom Angleberger. De jury vond dat “de passie voor het voorlezen ervan af spatte. Het publiek zat helemaal in het verhaal”. Rosalie en Reza zijn één van de 7 deelnemers die aan de halve finale meedoen. Deze wordt op 15 maart aanstaande gehouden in het Musiater in Zevenaar.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.