Bibliotheek Servicepunt Pannerden

Bibliotheek Servicepunt Pannerden

IMG 20151125 WA0003

Kunstwerk! De bibliotheek: Feestelijke opening in Pannerden

 • Hits: 49

Op woensdag 14 november jl. opende de vernieuwde bibliotheek in Pannerden haar deuren. Op zondag 17 februari a.s. volgt de officiële openingshandeling door de Burgemeester van Zevenaar, Lucien van Riswijk. In de afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van een moderne en digitale bibliotheek. Tot de officiële opening van Kunstwerk! de Bibliotheek op 17 februari a.s. hebben de klanten alvast kennis kunnen maken met de vernieuwde bibliotheek.

Kunstwerk! de Bibliotheek is speciaal voor iedereen: je vindt er wat je zoekt en wordt verrast door nog meer. Wegdromen in een heerlijk boek. Je vermaken met een prachtige film en blij zijn met dat eindelijk gevonden muziekstuk. Kunstwerk! de Bibliotheek heeft een compleet eigentijds, vernieuwend en digitaal aanbod. Naast de collectie van boeken, tijdschriften, kranten, films en muziek vind, lees én beleef je alles via diverse nieuwe mediavormen. Zo kun je muziek luisteren en privé of zakelijk werken. Je wordt er geïnspireerd, verleid, vermaakt en verrast.
Graag nodigt Kunstwerk! de Bibliotheek je uit om aanwezig te zijn bij de heropening op 17 februari a.s. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom aan de Claudius Civilisstraat 1-3 in Pannerden.

Kunstwerk! de Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

 • Hits: 55

Belasting 2

 

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen vanaf 6 maart a.s. terecht bij Kunstwerk! de Bibliotheek. Samen met Sociaal Raadslieden en Welzijnsorganisatie Caleidoz biedt de bibliotheek een belastingspreekuur om mensen uit Zevenaar te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Belastingspreekuur / belastingsklas / andere activiteit
In de periode maart en april kunnen mensen in bij Kunstwerk! de Bibliotheek gebruikmaken van de invulhulp. Dit gaat op afspraak. Ondersteuners van STMR, de sociaal Raadslieden, verzorgen de daadwerkelijke hulp.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten bij Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar. Er zijn 4 computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur. I.v.m. de verhuizing van de bibliotheek in Zevenaar naar Hal 12 is de bibliotheek van 23 maart a.s. t/m 14 april a.s. gesloten. Daardoor is het in bovenstaande periode niet mogelijk zelf aangifte te doen in deze bibliotheek.

Kunstwerk! De Liemers: Literair Hongaars vioolconcert

 • Hits: 109

Geniet op 20 februari a.s. van een Literair Hongaars vioolconcert uitgevoerd door Alexej Pevzner en Arthur Ornée bij Kunstwerk! de Bibliotheek, in samenwerking met de Ogtent in Duiven. Alexej en Arthur spelen duetten voor twee violen van Béla Bártok. De duetten worden afgewisseld met fragmenten uit de Hongaarse literatuur van Lászlo Darvasi, Dezso Kosztolányi en Sándor Márai. Deze fragmenten worden voorgelezen door Walter Jansen. De muziek fungeert tijdens deze avond als rode draad.

Violist Alexej Pevzner is in Moskou geboren en begon op zesjarige leeftijd onder leiding van zijn vader viool te spelen. Later bezocht hij het conservatorium in Moskou. Sinds 1990 woont hij in Nederland en voltooide hier zijn vioolopleiding . Alexej is tweede concertmeester bij het Gelders Orkest en is onder meer dirigent van Arnhem Sinfoniëtta. Tijdens dit concert, speelt hij samen met Arthur Ornée, plaatsvervangend aanvoerder tweede viool bij het Gelders Orkest. Walter Jansen is bekend van Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp en het Colofon in Arnhem.

Arthur 1     alexej1

Foto’s: Gelders Orkest

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers - de Ogtent, Remigiusplein 9 Duiven
Datum: 20 februari 2019
Aanvang: 20.00 uur
Entree € 7,50
Reserveren: m.peeters@liemerskunstwerk.nl of info@eenpassievoorboeken.nl
Kaartverkoop: Kunstwerk! de Bibliotheek in Duiven, Westervoort, Zevenaar en Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp

Bieb: Vacature Trainer Digitale vaardigheden

 • Hits: 454

Wil jij je steentje bijdragen aan de maatschappelijke en educatieve doelstellingen van de bibliotheek? Dan biedt Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers een mooie uitdaging voor jou. Wij zoeken hulpkrachten met passie voor de bibliotheek en media, die op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan onze publieke dienstverlening.

Bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kunnen mensen met weinig computerervaring oefenen met basisvaardigheden. Ze leren de computer en internet beter gebruiken en sociale media te verkennen. Kunstwerk! besteedt ook aandacht aan andere vaardigheden zoals taalvaardigheden. De trainer ondersteunt en begeleidt, met als doel de maatschappelijke participatie en de zelfredzaamheid van de deelnemers te bevorderen.

Jij:
bent vriendelijk en geduldig;

 • vindt het leuk om mensen iets aan te leren;
 • bent handig met computers en internet;
 • bent bekend met persoonlijke werkomgevingen (bijv. van de overheid);
 • bent minimaal 2,5 uur per week beschikbaar (voor de duur van het project);
 • kan zelfstandig en in teamverband werken;
 • wilt mensen graag individueel en groepsgewijs kennis bijbrengen;
 • begeleidt cursisten bij oefeningen voor digitale vaardigheden;
 • signaleert en verwijst door;
 • levert een bijdrage aan nabesprekingen.

Wij bieden:

 • een vrijwilligersovereenkomst;
 • regelmatige begeleiding;
 • computertraíningen;
 • gemotiveerde collega's en deelnemers;
 • een prettige werkomgeving;
 • uitstekende faciliteiten;
 • een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). De kosten worden door de bibliotheek betaald.

Enthousiast?
Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of telefonisch via nummer 0316 - 745680.
We zijn op zoek naar meerdere docenten.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Onze bibliotheek in Pannerden is weer open!

 • Hits: 291

voorkant bibliotheek pannerdenGedurende de afgelopen periode is er hard gewerkt in Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers in Pannerden en het resultaat mag er zijn! Onze bibliotheek heeft een ware metamorfose ondergaan. Graag willen wij onze bibliotheek aan je tonen en nodigen wij je uit om op woensdag 14 november a.s. vanaf 09.00 uur onze bibliotheek in Pannerden te komen bekijken.

Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00 uur
(Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)

Dinsdag: 09:00 - 18:00 uur

Woensdag: 09:00 - 18:00 uur
(Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 15.00 uur)

Donderdag: 09:00 - 18:00 uur

Vrijdag: 09:00 - 18:00 uur
(Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)

Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Claudius Civilisstraat 3
6911AW Pannerden
Telefoon +31 (0)85 - 0409971

Bieb: Meld je aan voor Eindeloos Musiceren!

 • Hits: 447

Eindeloos musiceren is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, mensen met Parkinson en dementie. Maar ook eenzame en licht gedesoriënteerde ouderen hebben baat bij muziek. De muziek kan thuis, in zorginstellingen of door medewerkers van de thuiszorg gebruikt worden. Door Eindeloos Musiceren in te zetten, krijgt de mantelzorger meer rust en ondersteuning.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek de kwaliteit van leven en de interactie met de omgeving kan verbeteren. Het blijkt dat muziek ook letterlijk iets doet in de hersenen. Het activeert de hersenen en kan zelfs nieuwe verbindingen maken. Daarnaast kan muziek invloed hebben op de pijnbeleving, energie beïnvloeden en bijdrage leveren aan een betere motoriek.

Een vrijwilliger van Eindeloos Musiceren komt bij de cliënt langs om samen te bepalen welke muziek een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld en maakt een afspeellijst. Het effect van muziek is het grootst als de muziek van betekenis is geweest in het leven en emoties en herinneringen oproept. Via Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is het mogelijk om de muziek kant en klaar aan te bieden op een IPod, inclusief koptelefoon en speaker.

De Leo Harmonie verzorgt optredens in diverse zorginstellingen in de gemeente Zevenaar. Door herkenbare muziekstukken te spelen, zal het geheugen geprikkeld worden. Door de juiste muziek op de juiste momenten in te zetten, verloopt de verzorging vaak makkelijker. Daarnaast worden mensen vaak rustiger en vertonen ze minder probleemgedrag.

Als vrijwilliger van Eindeloos Musiceren krijg je twee gratis trainingen, zodat je individuele afspeellijsten kunt samenstellen. Aan het eind van de training krijg je een certificaat.

Eindeloos Musiceren biedt ook de Aubade en het Herinneringskoor aan. Bij de Aubade verzorgt een muziekdocent samen met leerlingen een intiem concert in zorginstellingen. Daarnaast ondersteunt het team van Eindeloos Musiceren zorginstellingen en gemeenten bij het opzetten van een Herinneringskoor. Een Herinneringskoor bestaat uit mensen met dementie of een andere chronische ziekte, mantelzorgers, familie, vrijwilligers. Samen zingen verbindt!

Via de website van Kunstwerk! Het Musiater en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kun je je aanmelden voor het project Eindeloos Musiceren. Wil je je niet digitaal aanmelden? Bij iedere vestiging van de bibliotheek liggen inschrijfformulieren voor je klaar.

Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Kunstwerk! via info@liemerskunstwerk.nl

Eindeloos Musiceren is een initiatief van: Kunstwerk ! Culturele Voorzieningen in de Liemers, AlzheimerMuziekGeluk, Ignar Rip Liemerije deskundige zorg voor ouderen en Leo Harmonie, Lobith.

Wil je ook partner worden? Laat het Kunstwerk! dan weten via Info@liemerskunstwerk.nl

afbeelding van pianospelen

Bieb: Vacature: taalvrijwilliger Praathuis

 • Hits: 841

Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving? Als taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers zoekt in samenwerking met Caleidoz Welzijn voor het Liemers Taalhuis taalvrijwilligers voor het begeleiden van een wekelijkse praatgroep bestaande uit vrouwelijke vluchtelingen. Deze groep vrouwen komt wekelijks bij elkaar in Lobith en Zevenaar. Gedurende anderhalf uur praten zij met elkaar om zodoende de taal eigen te maken. De praatgroep draagt bij aan de integratie van deze groep vluchtelingen. De vrijwilliger ondersteunt en begeleidt met als doel te werken aan taalverhoging.

Taken:
• Begeleiden van de praatgroep
• (Thematisch) voorbereiden van de bijeenkomsten
• Inzetten van de materialen
• Signaleren en doorverwijzen
• Het leveren van een bijdrage aan nabesprekingen

Wij vragen:
• Goede sociale vaardigheden
• Goede taalvaardigheden
• Kan kennis interactief en op informele wijze overbrengen
• Openstaan voor andere culturen
• Bieden van een luisterend oor
• Kan zelfstandig werken
• Een tijdsinvestering van ca 2-3 uur per week

Wij bieden:
• Een vrijwilligersovereenkomst
• Regelmatige begeleiding
• Training
• Een prettige werkomgeving
• Goede faciliteiten

Voor informatie en contact:
Marie-José van de Velde, mj.van.de.velde@liemerskunstwerk.nl,
0316-523819

Cultuurkrant Taalhuis

Bieb: Word Digisterker en volg de gratis cursus

 • Hits: 431

Je leert in 4 woensdagochtenden hoe je gebruik kunt maken van diverse digitale (overheids) diensten. Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of de belastingdienst? Onze cursus Digisterker helpt je op weg.

Wat leer je?
Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken.

Het zoeken en vinden van informatie op de websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties.

Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid, werk.nl)

Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties.

Inschrijven kun je via de Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers, activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl

digisterker

Bieb: oefenen Theorie Examen

 • Hits: 522

Wist je dat je bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers gratis kunt oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl? Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl is beschikbaar voor iedereen die de Bibliotheek bezoekt, leden en niet-leden. Je kan oefenen op een computer in de bieb of op de eigen mobiel, tablet of laptop mits deze is aangesloten op het WIFI netwerk van de bibliotheek.

Kom snel naar de bieb en vergroot je kans om je theorie-examen te halen!

Een groot aantal mensen (meer dan de helft in 2016) zakt de eerste keer voor het CBR theorie-examen. Met het gratis aanbieden van het oefenprogramma theorie-rijbewijs wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen.

kansrijk theorie

Bieb: Vanaf nu geopend!

 • Hits: 707

Gedurende de afgelopen maanden is er hard gewerkt in de bibliotheek in Westervoort en het resultaat mag er zijn!


De collectie, die in de vestiging stond, is grotendeels in stand gebleven. De afgelopen maanden was onze vestiging in Westervoort gesloten vanwege een
grondige verbouwing. Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers heeft de verbouwing aangegrepen om de inrichting nog beter af te stemmen op de behoeften van haar
leden en niet-leden.


Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is een laagdrempelige, gastvrije plaats, waar je in een prettige sfeer kan rekenen op een actuele collectie, betrouwbare informatie en vriendelijk en deskundig personeel.


De feestelijke heropening van de bibliotheek vindt plaats op zaterdag 20 mei en start om 10.45 uur. Er is van 10.45 tot 11.45 uur een leuk programma voor jong en oud.
Je bent van harte welkom!

westervoort


 

liemers logo bibliotheek  Servicepunt Pannerden

 


 

Contactgegevens

Adres

Claudius Civilisstraat 3, 6911AW PANNERDEN

  Telefoon 0316-202005
  E-mail info@debibliotheekliemers.nl
  Website www.debibliotheekliemers.nl
   

 De bibliotheek is nu ook te volgen op Instagram en Pinterest.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, volg ons op de sociale media Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Openingstijden

maandag : 13:30 - 17:00 uur. Vanaf 1 juni: 14:00 - 15:30 uur.
  dinsdag : gesloten
  woensdag : 09:30 - 12:00 uur en 13:30 - 17:00 uur
  donderdag : 09:30 - 12:00 uur
  vrijdag : gesloten
  zaterdag : 11:00 - 14:00 uur
  zondag
: gesloten
     
Afwijkende openingstijden  

T Scathe is dicht in de herfstvakantie, daarom is de bibliotheek in Pannerden in week 42 gesloten. Uiteraard zijn de leners van harte welkom in onze andere vestigingen.

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!