Officiële start van het project Regelwerk Pannerden

Maandag 24 juni 2013 wordt het officiële startschot gegeven voor de bouw van een regelwerk in Pannerden.

Onderstaand eerst een uitleg over het regelwerk. Daaronder volgt een fotoreportage waarin we regelmatig de ontwikkelingen en het ontstaan van het regelwerk door de lens van fotograaf Frans Willemsen zullen tonen.

Het regelwerk neemt de functie van de Pannerdense overlaat over. Met het regelwerk krijgt Rijkswaterstaat een instrument in handen waarmee het water in de juiste verhouding over de Nederlandse rivieren kan sturen. Hierdoor blijft de bij wet geregelde afvoerverdeling over de Waal en het Pannerdensch Kanaal (2/3 Waal en 1/3 Pannerdensch Kanaal) intact bij hoogwater. Een dergelijke regelkraan voor de waterverdeling is hard nodig. De komende jaren worden er langs de rivieren diverse projecten uitgevoerd die mogelijk voor schommelingen in de afvoerverdeling zorgen, denk aan het Ruimte voor de Rivierproject Dijkteruglegging Lent. Met het regelwerk kan Rijkswaterstaat de afvoerverdeling handhaven. Dat is belangrijk voor de veiligheid en droge voeten van twee tot vier miljoen mensen die in het Nederlandse rivierengebied wonen en werken.

Uniek

Het unieke aan dit project is de strategische ligging: dicht bij het punt waar de Boven-Rijn zich splitst in Waal en Pannerdensch Kanaal. Ingrijpen op deze plek is van grote invloed op de rest van het rivierengebied, van het IJsselmeer in het noorden tot de delta in het westen.

Fotoreportage Frans Willemsen.

 

IMG 0474Meting Veerdam Regelwerk 2013 003Regelwerk 7 2013 002Regelwerk 7 2013 003regelwerk Veerdam 2 juli 2013 002regelwerk Veerdam 2 juli 2013 005regelwerk Veerdam 2 juli 2013 032

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.