Schilderij na 90 jaar terug in Pannerden

lydia jan peekOp 24 mei 2021 is het schilderij van de kerk van Pannerden overhandigd door de heer Jan Peek aan de Dorpsraad vertegenwoordigt door Lydia van den Bogaard. Het schilderij was tot dan in het bezit van de familie Peek.


Mr. Johannes Wilhelmus Peek geboren in 1899 te Culemborg heeft altijd bijzondere herinneringen bewaard aan de periode 1927-1932 dat hij burgemeester was van Pannerden. Hij bood rond 1929 gastvrijheid aan de kunstschilder Dorus Arts. Dorus schilderde destijds vanuit de werkkamer van de burgemeester onze kerk. Vervolgens werd de heer Peek nog benoemd tot burgemeester van de gemeente Alkemade en Schiedam.

Het schilderij is verschillende malen verhuisd en heeft altijd een mooi plaatsje gekregen binnen de huizen waar de familie Peek heeft gewoond. Na het overlijden in 1981 van Johannes Peek kreeg zijn zoon de heer Jan Peek het schilderij in zijn bezit. Via de Dorpsraad kwam hij in contact met ons het vroeg of wij misschien een bestemming hebben voor het schilderij en het eventueel willen overnemen. Tijdens de vergadering van de Dorpsraad is besloten dat we dat graag willen doen en uiteraard zorgen we ervoor dat het een goede bestemming krijgt.  

Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.