Activiteitenkalender

Spannende Stamppot-struintocht met stamppottenbuffet

Sportief
Datum: zondag 25 februari 2018 12:30

Locatie: De Raayhof’, Pannerdense Waard 19, 6911KM Pannerden

De Stichting Toeristisch Informatiecentrum ’t Gelders Eiland organiseert op zondag 25 februari a.s. een unieke struintocht in het gebied rondom de Pannerdense Waard in Pannerden.
U wacht een pittige tocht van ongeveer zeven kilometer door het relatief nieuwe natuurgebied van de Groene Rivier, langs de eeuwenoude bovenloop van de Oude Rijn, de oevers van oeroude plassen van de Jezuietenwaay en door het vlakke weidelandschap van de Pannerdense Waard.
Voor velen een nog onbekend gebied van oeverwallen, stroomruggen, crevassengeulen en oude beddingen, waarvan de toegang niet vanzelfsprekend is. Onderweg zal door gidsen verteld worden over de historie en de huidige waarden van dit gebied, dat van landschappelijk hoge waarde is en een belangrijk onderdeel vormt van het Natura 2000 natuurgebied Gelderse Poort. Het is een beschermd biotoop voor riet- en moerasvogels en in de winter een foerageergebied voor duizenden ganzen.
Gezien de aard van de tocht en het te bewandelen gebied wordt het dragen van passende kleding en waterdichte (wandel)schoenen of laarzen sterk aangeraden.

Het start- en eindpunt van de wandeling is boerderij-brasserie ‘De Raayhof’, Pannerdense Waard 19, 6911KM Pannerden.

De deelnemers kunnen zich op deze buitenplaats vanaf 12.30 uur melden en start de wandeling om 13.00 uur. Hier is voldoende parkeergelegenheid. Voor vertrek kunnen de deelnemers nog genieten van een kop koffie met cake en na afloop van een passend stamppottenbuffet (wortel- en boerenkool, rook- en verse worst en hachee). Met eventuele wensen (vegetarisch, diëten en/of allergieën) kan rekening worden gehouden en dient bij opgave te worden aangegeven.

De kosten van deze activiteit bedragen € 20,-- p.p. inclusief begeleiding van gidsen, koffie/thee en cake en een stamppottenbuffet.

Voor deelname kunt u zich tot en met 21 februari 2018 inschrijven via het Toeristisch Informatie Centrum te Tolkamer (0316-769024) of via de aanmeldmodule op de website www.gelderseiland.nl

 

 

Alle datums


  • zondag 25 februari 2018 12:30

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!